- Νέο προϊόν
Οίνος λευκός ξηρός
Για την παραγωγή λευκού κρασιού οι φλούδες και οι σπόροι των σταφυλιών απορρίπτονται πριν να ζυμωθεί ο χυμός. Η απουσία φλοιού προκαλεί την ανοιχτόχρωμη απόχρωση, αφού ο χυμός του πολτού των καρπών της συντριπτικής πλειοψηφίας των ποικιλιών σταφυλιού είναι σχεδόν άχρωμος.
Οι λευκές ποικιλίες σταφυλιού περιέχουν λιγότερη ζάχαρη από τις κόκκινες, επομένως το επίπεδο αλκοόλ τους θα είναι χαμηλότερο. Αυτό εξηγείται από το γεγονός ότι η μαγιά καταναλώνει ζάχαρη κατά τη διαδικασία της ζύμωσης, απελευθερώνοντας αλκοόλ.
Γεύση και άρωμα:
Τα λευκά κρασιά παρουσιάζουν συχνά την πιο όξινη, λουλουδάτη και φρουτώδη πτυχή του κρασιού, η οποία περιορίζεται σε ελαφρύτερα αρώματα και διακριτικούς τόνους.