Τα κύρια συστατικά και χημική σύνθεση
Η σύνθεση των φυτικών βοτάνων είναι πάντα μοναδική, γιατί η ταυτόχρονη ανθοφορία διαφορετικών ειδών φυτών εξαρτάται από πολλούς διαφορετικούς παράγοντες. Αλλά τα κύρια συστατικά αυτού του μελισσοκομικού προϊόντος είναι: Βιταμίνες της ομάδας Β, C, Κ, καροτίνη, φολικό οξύ, ιώδιο, μαγγάνιο, φώσφορος.
Ευεργετικές ιδιότητες
Το αρωματικό μέλι ανθέων θα είναι ευεργετικό στη θεραπεία πολλών ασθενειών: κρυολογήματα, πονόλαιμος, καταρροή, βρογχίτιδα, λαρυγγίτιδα, αμυγδαλίτιδα, πνευμονία, επιπεφυκίτιδα, αθηροσκλήρωση, φυματίωση, αρθρίτιδα, δυσβακτηρίωση, νευρώσεις και άλλες ψυχικές διαταραχές.
Ιδανικός συνδυασμός με αφεψήματα βοτάνων
Η γεύση του μελιού αποκαλύπτεται καλύτερα στα αρωματικά αφεψήματα βοτάνων.
Όταν αναμιγνύεται με τσάι, το μέλι μεταδίδει όλες τις ευεργετικές του ιδιότητες στο ρόφημα. Το πιο σημαντικό είναι το τσάι να είναι σε θερμοκρασία δωματίου, αφού στο βραστό νερό καταστρέφονται σχεδόν όλα τα χρήσιμα συστατικά.
Νόστιμη δίαιτα
Ένα από τα πιο νόστιμα και ποικίλα προγράμματα απώλειας βάρους είναι η δίαιτα «με μέλι». Βασίζεται στην κατανάλωση μελιού, το οποίο αντικαθιστά πλήρως τη ζάχαρη. Μια τέτοια διατροφική αλλαγή σας επιτρέπει να χάσετε βάρος χωρίς ειδικούς διατροφικούς περιορισμούς.
Η ουσία της δίαιτας με μέλι είναι να επιταχύνει τη διάσπαση των λιπών, η οποία οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην ενεργό παραγωγή χολής. Το μέλι είναι ακριβώς το προϊόν που ενεργοποιεί αυτή τη διαδικασία.