Οίνος

Η ιστορία του κρασιού, ειδικά του ξηρού κρασιού, πηγαίνει πίσω χιλιάδες χρόνια. Ένα από τα αρχαιότερα ποτά, το κρασί έχει εισέλθει στον πολιτισμό και τις παραδόσεις πολλών πολιτισμών. Οι Αιγύπτιοι, οι Έλληνες, οι Ρωμαίοι - όλοι καλλιεργούσαν σταφύλια και δημιούργησαν κρασί για θρησκευτικούς, τελετουργικούς και καθημερινούς σκοπούς. Με τον καιρό η οινοποίηση έγινε τέχνη.

Η διαδικασία παραγωγής κρασιού είναι μια τέχνη κατά την οποία τα σταφύλια μετατρέπονται σε ένα ευγενές ποτό. Τα σταφύλια πρώτα συγκομίζονται και στη συνέχεια θρυμματίζονται ή πιέζονται για να εξαχθεί ο χυμός. Ακολουθεί η ζύμωση, η διαδικασία με την οποία η μαγιά μετατρέπει τη ζάχαρη σε αλκοόλ. Μετά από αυτό, το κρασί παλαιώνεται και φιλτράρεται, αποκτώντας τη χαρακτηριστική του γεύση.

Το έδαφος, το μικροκλίμα και οι καιρικές συνθήκες παίζουν μεγάλο ρόλο στην ωρίμανση - καθορίζουν την ισορροπία του οξέος ζάχαρης, χωρίς την οποία είναι αδύνατη η παραγωγή κρασιού υψηλής ποιότητας. Τα μυστικά της οινοποίησης είναι αμέτρητα.

Το προϊόν προστέθηκε στη λίστα επιθυμιών
Το προϊόν προστέθηκε για σύγκριση.

Αυτός ο ιστότοπος αποθηκεύει cookies στον υπολογιστή σας.
Αυτά τα cookies χρησιμοποιούνται για να βελτιώσουν την εμπειρία χρήσης του ιστότοπου μας και να μας βοηθήσουν να σας παρέχουμε προσωποποιημένες υπηρεσίες, τόσο σε αυτό το site όσο και σε άλλα media.