Γλυκό Κουταλιού

Το γλυκό του κουταλιού χαρακτηρίζεται ως ένα αμιγώς ελληνικό γλυκό, του οποίου οι ρίζες καταλήγουν στην αρχαιότητα. Στην αρχαιοελληνική και Βυζαντινή εποχή αναφέρεται ως φρούτα που διατηρούνταν σε μέλι.

Η ποικιλία των γλυκών του κουταλιού διαφέρει ανάλογα με τις εποχές. Κυδώνι το φθινόπωρο, εσπεριδοειδή τον χειμώνα, την άνοιξη νεράντζι και άγουρο σύκο, κεράσια και σταφύλια το καλοκαίρι.

Πολλοί περιηγητές αναφέρουν τη συνήθεια αυτή των Ελλήνων η οποία ήταν να κερνούν τους ξένους καφέ και γλυκό, το οποίο, συνοδευόμενο απο ένα ποτήρι κρύο νερό. Εδώ στον Άγιον Όρος ακόμα και σήμερα διατηρείται αυτή η παράδοση.

Το προϊόν προστέθηκε στη λίστα επιθυμιών
Το προϊόν προστέθηκε για σύγκριση.

Αυτός ο ιστότοπος αποθηκεύει cookies στον υπολογιστή σας.
Αυτά τα cookies χρησιμοποιούνται για να βελτιώσουν την εμπειρία χρήσης του ιστότοπου μας και να μας βοηθήσουν να σας παρέχουμε προσωποποιημένες υπηρεσίες, τόσο σε αυτό το site όσο και σε άλλα media.