Μοναστηριακά Κρασιά

Ιεράς Μονής Παντοκράτορος

Μοναστηριακό κρασί έχει μακρά ιστορία και συνδέεται στενά με τη θρησκευτική και πολιτιστική κληρονομιά των μοναστηριών. Το κρασί μας προέρχεται από τον αμπελώνα του μετοχίου της Μονής Παντοκράτορος, ακολουθώντας παραδοσιακές πρακτικές καλλιέργειας. Για την παραγωγή του χρησιμοποιούν φυσικές μεθόδους, όπως ζύμωση μαγιάς και ωρίμανση σε ξύλινα βαρέλια.

Η μάζα που απομένει μετά την συμπίεση του σταφυλοπολτού, με σκοπό την παραγωγή κρασιού, είναι τα στέμφυλα, που χρησιμοποιούνται σαν πρώτη ύλη για την παραγωγή αποστάγματος. Έτσι παράγεται μοναστηριακό τσίπουρο.

 Ο συνδυασμός  των φρούτων της εποχής ή των βοτάνων από τους αγρούς της Μονής Παντοκράτορος με το τσίπουρο σαν αποτέλεσμα έχει τα μοναστηριακά ηδύποτα.

Το προϊόν προστέθηκε στη λίστα επιθυμιών
Το προϊόν προστέθηκε για σύγκριση.
Συγκατάθεση για cookie